Veel gestelde vragen

Wat is Granola nou eigenlijk?

Granola is een soort gebakken muesli. Het wordt onder andere gemaakt van havervlokken, noten, pitten & zaden. Als je die mengt met wat kruiden, een scheutje kokosolie, en voor de liefhebber een beetje honing en dan roostert in de oven, krijg je een heerlijke granola.

 

Hoe lang kan je Écht Pien granola bewaren?

We verpakken onze granola in luchtdichte (en hersluitbare) zakken. We zorgen ervoor dat jouw granola altijd minstens 8 weken houdbaar is. Maar wij vinden het lekker als de granola kraakvers is. Daarom bakken we elke week lekker verse granola.

 

Bevat Écht Pien granola gluten?

In principe bevatten de producten waar Écht Pien mee werkt geen gluten. Er is echter een belangrijke maar: de ingrediënten dragen niet het keurmerk glutenvrij dat wordt verstrekt door de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Dit betekent dat we niet kunnen uitsluiten dat onze granola ‘besmet’ is. Als er door een arts coeliakie is geconstateerd, raden wij het eten van Écht Pien dan ook af. Better safe than sorry!

 

Bevat Écht Pien granola veel suiker?

Nee! De granola van Écht Pien wordt gezoet met slechts 7% honing. Voor de vegan variant hebben we de honing vervangen door dadelstroop. En de Sporty Spice granola en de Sporty Spice Recover granola bevatten helemaal geen suiker of zoetstof. Deze zijn op smaak gebracht door verschillende specerijen zoals kaneel, gember en anijs.

 

Hoeveel granola doe ik ’s ochtends in mijn yoghurt?

Wij rekenen met porties van 30 gram. Dat zijn ongeveer 4 flinke eetlepels. Door de vele noten die in de granola zitten, is dat een super begin van je dag. Er gaan zeker 15 porties uit een grote zak granola.

 

Volg ons op social media!